Om Aalborg Svømmeklub
Undervisning
Konkurrence
Vandpolo
Dykker
A.S.V.
AS shop
Aalborg Svømmeklub
   
Sitemap Print
retur
 

30 medaljer til DM i KonkurrenceLivredning

 
 

2011/2012 sæsonen er blot anden sæson, hvor Aalborg Svømmeklub udbyder konkurrence livredning på undervisnings basis. Men hvilken sæson!

Vi har på mange måder kunnet mærke, hvordan holdet er vokset siden sidste sæson. Vi er således vokset i antal, vi er på det sociale plan blevet rustet endnu bedre sammen – og vi har netop præsteret et væsentligt bedre DM end sidste år.
Holdet bar sidste år bar præg af at være et nyt projekt, der på flere måder både skulle markedsføres og tilpasses. Vi reklamerede og eksperimenterede – og havde undervejs besøg af alt fra tidligere topsvømmere, nybegyndere og sågar jægersoldater.
Til trods for, at det har været interessant og lærerigt at stifte bekendtskaber med forskellige typer af svømmere, er vores holdning, at der ligger en særlig kvalitet i, at vi i år, primært har haft med rigtige ”svømmere” at gøre.
Aldersspredningen på holdet er stor, men når de ældre svømmere tager sig pænt af de yngre, og langt størstedelen af svømmerne er ambitiøse – ja, så kan man sagtens få mange konstruktive træningspas afviklet i løbet af en sæson.

Lørdag d. 21 april var kursen sat med fly mod København, og årets absolut største højdepunkt: DM på Bellahøj Svømmestadion.
Stævnet blev afviklet med 11 deltagende klubber og en flok af de bedste kvindelige svenske svømmere, der dog ikke konkurrerede om de danske medaljer.
Selvom stævnet ikke formåede at fylde svømmestadionet, kunne man alligevel konstatere, at både antallet af deltagende klubber og udøvere, var vokset betragteligt i forhold til sidste år. Eet af flere udtryk for, at denne nichesport i svømme-regi er i vækst.

Og nu til det væsentligste – Aalborg Svømmeklub kom hjem med ikke færre end 30 medajler fordel på 16 guld, 9 sølv og 5 bronze! Samtlige vore juniorer høstede en medalje, og flere – især junior drengene – præsterede ret voldsomme tidsmæssige forbedringer i forhold til sidste års DM. - Med en pr-procent tæt på de 100.
 
Jeg har kun ros til overs for jer svømmere, der, selvom vi startede uforskammet tidligt om morgenen, både svømmede stærkt til stævnet, men også bibeholdte en god stemning hele dagen igennem.
Eneste klokkeklare minus ved denne tur, må alt andet end lige være Rasmus Hegelund og Philip Lundquists danske junior rekord i, den ellers lidt spøjse disciplin, linekast, som ikke fik lov at stå i rekordbøgerne, da førstnævnte præsterede verdenshistoriens vel nok uheldigste diskkvalifikation. Det behøver vi vist ikke komme nærmere ind på - måske Philip selv fortæller historien på et tidspunkt.

Jeg vil gerne benytte lejligheden til at rose jer svømmere for jeres humør og indsats igennem sæsonen og i forberedelserne til mesterskabet – og det gælder naturligvis også jér, der desværre var forhindret i at deltage til DM.
En særligt tak skal endeligt lyde til holdleder, Peter Lundquist, der som altid styrede de praktiske opgaver.

Skulle eventuelt interesserede læsere få mod på konkurrence livredning, eller skulle der være anden nysgerrighed, som jeg eller Jan Simonsen kan være behjælpelige med at imødekomme, står vi naturligvis til rådighed herfor.
Ved de kommende klubmesterkaber i k.afdelingen (19. og 20,. maj, vil enkelte af holdets svømmere være til stede i Sofiendal Svømmesal, hvor vi vil give en lille smagsprøve på, hvad konkurrencelivredning handler om. 

Johan Lisberg
Træner, konkurrence livredning, m.fl. Nyheder
Nytårs hilsen 2019 
Året 2018 har som de foregående år været et meget aktivt år i Aalborg Svømmeklub...
[læs mere]
02-09-2018
Nyheder - Polo
Vandpolo i Vestre Fjordpark.
Vandpolo bane etableres i Vester Fjordpark.
[læs mere]
17-04-2017
Nyheder - Undervisning
REMA 1000 Aqua Camp 2019 
I uge 31 og 32 tilbyder Aalborg Svømmeklub alle vandglade børn mellem 6 - 13 år ...
[læs mere]
06-04-2019
DM i bassinlivredning
[læs mere]
09-04-2017
Lidt nyt fra undervisningsafdelinge...
Skolesvømning - nye tiltag i samarbejde med SVØM - Månedens medarbejder
[læs mere]
12-03-2017
Ny chefinstruktør ansat
[læs mere]
27-06-2016
Trænger du til et velfortjent afbræ...
[læs mere]
09-12-2013
Information
Ind- og udmeldelse
[læs mere]
09-01-2014
Aalborg Svømmeklub - Skydebanevej 1 - 9000 Aalborg - Telefon: 98 10 38 77 - E-mail: kontor@aalborgsvommeklub.dk
 
sitelist.html